- Головна сторінка
- Новини, об'яви
- Цікаве і корисне
- Випускникам у допомогу
- Континент предметів
- Шкільні події
- Ми обдаровані!
- Шкільні газети
- Маленький гімназист
- Дружба з м.Оберхаузен
- Весела сторінка
- Ігри
Чому не можна кип'ятити воду двічі?
Одним з основних способів знезараження та поліпшення якості споживаної води було і залишається її кип'ятіння, при якому вбиваються численні бактерії, знижується вміст хлору, вода стає м'якшою. Але.... Численні дослідження кип'яченої води показали, що важкі метали не зникають при такому способі обробки води, а деякі частинки хлору можуть вступати в контакт з іншими елементами і перетворюватися в дуже шкідливі речовини.
Якщо ж одну і ту ж воду кип'ятити по кілька разів, що часто практикується в побуті, то вода випаровується, при цьому концентрація таких небезпечних для організму сполук збільшується з кожним разом, а частка корисних сполук кисню зменшується до мінімуму. Інакше кажучи, вода із «живої» та корисної (навіть відносно) перетворюється в «мертву» і шкідливу.
(«Other»)